nuffnang..

Monday, November 28, 2011

The 'HohaHoha' course

Assalamualaikum. 

Kali ni saya ada nak share dengan you all semua pasal hohahoha course. Pasti tertanya-tanya "hohahoha" what's that? This the way to pronounce it. ho-ha-ho-ha. Sebenarnya hohahoha tu lebih kurang sound effect untuk satu keadaan yang happy dan yang sewaktu dengan nya. Normally, kursus ni mesti boring, duk dengar ceramah bla bla n bla. But for us this is the great course together. Mana taknya orang duk dengan ceramah kita orang tu bergambar-gambar dah la duk depan sekali. tehee. tapi still mendengar.


This is my first time bersama dengan Najhan, Fatin, Nurisya and Fadilah. Orang kata nak rapat tuh tak semestinya kena kenal 3, 4 tahun dan istilah 'kacip' tak boleh datang dalam masa beberapa minit. Kita orang ni walau pun warga Tanto Midori sekali tapi tak berkesempatan untuk mengenali. Alhamdulillah dengan menghadiri kursus ni dapat la bersama. :D 


Ni time dalam bilik. Yang pelik untuk kita orang ni, orang lain duduk dorm tapi kita orang dalam bilik. *bilik penuh bersejarah* bila mula2 masuk ada seekor katak yang memerhatikan gerak geri kami dan mendengan jeritan kami. "aarrrghhhh katak!" . Di sini juga la Fadilah menjerit " arrrghh! lipas lipas lipas" hahhaa.. a sweet memory. Di malam hari, setelah letih duk dengan ceramah kita orang makan burger sama-sama sambil berstoryMory ditambah pula dengan snek. The unique word from fatin. "Ubi kayu" hahahhahaa... *biarlah rahsia "ubi kayu"*



Wah! Siswazah-siswazah semua. Belakang tu dewan Sri Tanjung tempat kita orang bersengkang mata untuk mendengar ceramah para Jurulatih Utama. Ayu kan kami semua? Perempuan Melayu terakhir gitu pakai baju kurung semua. :D 

Kita orang belajar Protokol Majlis & Etiket. 

 Kenalan-kenalan baru yang baik-baik. comel-comel dan hensem-hensem semua.
 Kumpulan 5 "Perfect 23". I love you all. 

My group. Biasalah bila di kursus mesti ada kerja berkumpulan kan? Kami berlima masing2 dipecahkan dan saya di Kumpulan 5 bersama kawan-kawan baru dari SMK Sri Aman, SMK Kubang Bemban, SMK Dato' Paduka Raja 1 dan pelbagai lagi. Tengok first picture tu bertungkus lumus dia orang buat kerja. Second picture tu masa presentation. *yang pegang mic tengah bercakap tu saya* heheh :D Alhamdulillah dengan kerja keras tu dapat jugak lah kami berada di tempat ketiga. Tahniah Perfect 23!

hehe.. omey tak? atas sebelah kiri Lim, Koh, Chong, Syahmi.
bawah sebelah kiri Nisya, Han n Liyana Ariffin :D 


Masa majlis penutup dapat jadi Pengerusi Majlis. heheh.. 

Memang terbaik la kursus kali ni. Pada zahirnya memang la boring gitu tapi kegembiraan yang kami lakukan telah meninggalkan jauh perasaan boring tuh. :D that's all. Salam & toodles. 

No comments:

Post a Comment