nuffnang..

Thursday, September 29, 2011

YouTube..

Assalamualaikum..

Act, malam ni tak ada niat nak update blog pon tapi lepas someone ada share link kat youtube rasa terbuka hati nak update blog. Bukan apa kalau nak buat satu karangan penuh nak cerita satu2 memang tak kan la. Tapi ni senang jer copy paste. Kerja mudah so, nak share denga you all semua beberapa video yang penuh dengan kata-kata yang mampu menyentuh perasaan. 


Moral of the story: sayangkan lah dia selagi dia masih ada. Mungkin video ini lebih menumpukan kepada pasangan kekasih. Tapi sayang kita kepada ibu bapa, sahabat dan orang disekeliling kita perlu disayangi selagi mereka masih ada. 

Moral of the story: Sayangilah mereka yang ada. Mungkin tidak mencukupi dengan seorang tapi kalau mencari dan terlepas apa yang ada tak kah rugi? Cubalah untuk setia kerana apa yang dimiliki dan di anugerah Allah SWT adalah yang tercantik dan tebaik. 

Sesungguhnya apa yang kita miliki ini adalah kurniaan Allah SWT. Janganlah kita mempermainkan apa yang dikurniakan ini. Memang betul perempuan diciptakan untuk lelaki. Oleh itu sayangilah saudara anda kerana Allah SWT. Jaga batas pergaulan. Ingatlah wahai kaum Hawa, jika kau Adam itu ikhlas mencintaimu dia akan sedia untuk menikahi mu. Tapi kalau masih tidak bersedia dia hanya ingin bermain-main untuk memenuhi kekosongan hati. 

No comments:

Post a Comment