nuffnang..

Tuesday, August 23, 2011

Luahan Hati yang di 'freezing' kan

Assalamualaikum...

Salam Ramadhan dan salam 1 Malaysia. Wah! Macam ucapan majlis rasmi gitueew... Malam ni mood macam mengadey-ngadey + serabut jah. So, di waktu yang ada I nak luahkan apa yg terbuku atak membeku from bottom of my heart. ayat rojak* Actually, I paling tak suka orang yang suka ambik tahu hal orang lain. Atau dalam peribahasa Melayu Jaga tepi kain orang lain. Haddoii yay! why why why? Tell me why. Manusia ni memang lumrah hidup kah? Memang hobi kah? Atau memang amalan kah? Kalau nak ambik tahu hal orang sangat jadilah murai.com. Bukan main lagi usaha tanya tu lah ini lah sekadar nak ambik tahu hal peribadi orang. Kalau tahu tapi duk senyap2 boleh tahan lagi tapi ni tidak. Jadi bahan bualan pulak.. Apa kes? 

Pesanan untuk pembaca. Janganlah asyik nak ambik tahu hal orang lain. Kalau sikit2 tuh tak mengapa. Tapi kalau nak tahu sapa teman istimewa dia, teman tapi mesra dia, dia suka kat sapa, dia mengharap kat sapa dan soalan yang sewaktu dengan nya. Baik tak perlu. Keep in mind, silence is golden. Tapi kalau orang tuh nak cerita dengarlah tapi jangan menghebohkan keaiban dia. Jika kita melindungi keaiban teman kita nescaya Allah turut melindungi keaiban kita di akhirat kelak.. Sekian terima kasih. :)

No comments:

Post a Comment