nuffnang..

Sunday, June 5, 2011

If you love something let it go, if it comes to you it's your's, If it doesn't it never was.

Assalamualaikum..

Hye. rasenyer holiday ni la yang paling nerd sekali. Jarang-jarang sekali online. Usually, kalau holiday on9 more or less 24/7 la. This holiday aku look after my niece la. Kan dia dah nak fly ke Sarawak. Bertuah punyer baby. Kecik2 dah nak fly. HAHA apakan daya parents dia kerja kat sana tak kan nak tinggal kat GrandMa and GrandPa dia. Okey stop!. Be serious. Actually I nak cakap pasal

 "If you love something let it go, If it comes to you it's yours, If it doesn't it never was" ..

 'It' kat sini represent he or she. Quotes ni terjumpa dalam internet tanpa disengajakan. Ianya ada kena mengena dengan hidup remaja kini. Teenagers nowadays ni memang tak lari daripada fall in love or in love. Tak salah pon selagi tak melanggar syarak. Oppsss lupa maksud quotes di atas tuh setelah ditukarkan sedikit " Jika anda mencintai seseorang itu biarlah dia pergi, Jika dia kembali dia milik mu, Jika tidak dia tidak akan menjadi milikmu"

 Ada orang kata apabila kita sanggup melepaskan orang yang kita sayang bermakna kita tak setia. Tapi dari segi persepsi lain. Sanggup ke kita tengok orang yang kita sayang menderita kerana kita tak mahu melepaskannya. Kita akan bahagia apabila melihat orang yang kita sayang itu bahagia. On the other hand, sanggup kah kita bahagia atas kedukaan orang lain?. Apatah lagi kalau orang yang berduka itu rakan karib kita walaupun dia telah bersikap buruk terhadap kita dia tetap rakan kita. Tetapi jika orang yang kita sayang itu, kembali semula kepada kita. Dia adalah milik kita kecuali lah dia kembali hanya sekadar untuk berteman biasa atau dia datang kepada kita kembali sekadar bertemu di majlis. Dan jika dia langsung tak kembali dan muncul-muncul maka dia bukan milik kita untuk selama-lamanya. :) Renung kanlah dan fikir la.

Tetapi kepada muslim2 semua. Jangan risau cinta hanya satu. Cinta yang akan diterima dan dimiliki untuk selama-lamanya. Allah SWT tidak akan pernah pergi jika kita mencintainya. Islam akan kekal dengan kita jika kita mencintainya. Kita tidak akan pernah rugi dalam mencintai Islam semuanya terbalas dengan penuh romantik. Kehidupan di syurga yang lebih indah daripada dunia. :)




No comments:

Post a Comment