nuffnang..

Thursday, June 30, 2011

silly silly silly :)

Assalamualaikum..

Hye! I dah lama tak update blog. Last week agak busy la dengan Program Membudayakan Budaya Sekolah. Prefects form 4 yang handle adik-adik form 1. I feel like I'm a sister and macam dah tua la. ehehe.. Last week pon ada satu benda yang penting iaitu Mag INc. Kalau you all nak tahu apa itu Mag INc.Maihh nak habak mai, Mag Inc ni satu competition anjuran NIE. Peserta perlu cipta satu mini magazine. Setiap penyertaan akan menerima voucher Pizza Hut.  :) agak tension la jugak. This week merupakan minggu yang agak relax. Tak adalah padat sangat schedule. Setakat homework tuh. Chill la jangan duk tension sangat. ehehee..

Disebabkan this week agak relax kan. Boleh dikatakan minggu release tension so I buat la something yang agak silly la.. ehehehe malu la nak tnjk kat u all. :) 'ala gedik nyer'

nah!! wakakaka, memang silly..
sorry 'crystal eye' jer




Hahahaha.. Macam-macam orang megutuk tau. Ada yang cakap macam telinga bunny, Cedung sawah la.
Tapi I tak tau apa itu cedung sawah. :D

Suka hati la u all nk comment apa kan.. Yang penting Enjoy!!!. :)
Toodles!

Sunday, June 5, 2011

If you love something let it go, if it comes to you it's your's, If it doesn't it never was.

Assalamualaikum..

Hye. rasenyer holiday ni la yang paling nerd sekali. Jarang-jarang sekali online. Usually, kalau holiday on9 more or less 24/7 la. This holiday aku look after my niece la. Kan dia dah nak fly ke Sarawak. Bertuah punyer baby. Kecik2 dah nak fly. HAHA apakan daya parents dia kerja kat sana tak kan nak tinggal kat GrandMa and GrandPa dia. Okey stop!. Be serious. Actually I nak cakap pasal

 "If you love something let it go, If it comes to you it's yours, If it doesn't it never was" ..

 'It' kat sini represent he or she. Quotes ni terjumpa dalam internet tanpa disengajakan. Ianya ada kena mengena dengan hidup remaja kini. Teenagers nowadays ni memang tak lari daripada fall in love or in love. Tak salah pon selagi tak melanggar syarak. Oppsss lupa maksud quotes di atas tuh setelah ditukarkan sedikit " Jika anda mencintai seseorang itu biarlah dia pergi, Jika dia kembali dia milik mu, Jika tidak dia tidak akan menjadi milikmu"

 Ada orang kata apabila kita sanggup melepaskan orang yang kita sayang bermakna kita tak setia. Tapi dari segi persepsi lain. Sanggup ke kita tengok orang yang kita sayang menderita kerana kita tak mahu melepaskannya. Kita akan bahagia apabila melihat orang yang kita sayang itu bahagia. On the other hand, sanggup kah kita bahagia atas kedukaan orang lain?. Apatah lagi kalau orang yang berduka itu rakan karib kita walaupun dia telah bersikap buruk terhadap kita dia tetap rakan kita. Tetapi jika orang yang kita sayang itu, kembali semula kepada kita. Dia adalah milik kita kecuali lah dia kembali hanya sekadar untuk berteman biasa atau dia datang kepada kita kembali sekadar bertemu di majlis. Dan jika dia langsung tak kembali dan muncul-muncul maka dia bukan milik kita untuk selama-lamanya. :) Renung kanlah dan fikir la.

Tetapi kepada muslim2 semua. Jangan risau cinta hanya satu. Cinta yang akan diterima dan dimiliki untuk selama-lamanya. Allah SWT tidak akan pernah pergi jika kita mencintainya. Islam akan kekal dengan kita jika kita mencintainya. Kita tidak akan pernah rugi dalam mencintai Islam semuanya terbalas dengan penuh romantik. Kehidupan di syurga yang lebih indah daripada dunia. :)




Thursday, June 2, 2011

Anda perlu tahu... :)

Assalamualaikumm..

Ellooo!!!.. You all nak tahu tak apa yang korang perlu tahu? Entry ni khas buat pemakai CL. (contact lense). Kalau yang tak pakai CL pon apa salahnyer. Untuk langkah berwaspada di masa depan.


 Artikel ni dipetik dari Dara.Com Jun 2011 dan tambahan daripada internet.

1. Pastikan tarikh luput CL.

2. Simpan di tempat yang bersih. Ingat jangan sesakali memakai, menyimpan CL atau solution dalam toilet.

3. Cuci tangan sebelum memakai CL. Yang paling penting dapatkan nasihat Optometri sebelum memakai CL.

4. Jangan tidur dengan memakai CL. Kalau you all pergi travel jangan pakai CL.

5. Jangan memakai CL lebih daripada 8 jam. Untuk student sekolah tuh better you all tak pakai. Tapi kalau waktu sekolah tu tak terlalu lama ok jer. 

Anda menganggap ini semua perkara remeh?

Menurut seorang doktor, seseorang yang memakai CL waktu tidur matanya menjadi merah dan bernanah. Setelah itu, matanya telah dibedah dan sebelah matanya telah buta.
Jagalah kesihatan mata anda. Orang kata bergaya biarlah kena dengan caranya. Tersilap cara lain pulak jadinya.

Prevention is better than cure.