nuffnang..

Monday, May 30, 2011

Attentionn!!!!..

Assalamualaikum....

Teman-teman semua. Apa khabar.. Ini entry sangat penting.. Baca lah yer. Ini semua untuk kebaikan kita. Korang pernah makan sos spaghetti PREGO? Mesti korang kenal kan walaupun tak pernah guna. Sebenarnya sos ini haram. Bukan sahaja yang spaghetti tapi jenama nyer juga lebih baik tak guna. Asalnya aku pon tak tahu jugak. Pagi tadi aku bagi tahu mama yang esok GG nak mari kat rumah, so cadangan nya nak buat spaghetti. Then, nak gi cari alat-alat la petang ni. dalam waktu yang sama my sis cakap yang PREGO HARAM. Aku pon apa lagi buka lappy n search kat google. " PREGO HARAM" dan kini aku dah tahu kenapa ianya haram. Prego sebenanrnya mengandungi PORK MINCED MEAT. Ataupon danging khinzir. Astahgafirrullah. Dah brpa kali aku makan spaghetti tapi tak pasti la sauce apa. Yang aku tahu my mum dah tak guna sauce tu lama dah. Tapi kat Pizza Hut n restaurant lain tuh?

Oleh itu, kalau nak makan spaghetti tuh berhati-hati lah. yang penting sekarang ni aku dah tak gina sauce tuh.
Nak tahu lebih lanut search kat google or yahoo.. Atau kat mana2 saja. That's all..

No comments:

Post a Comment