nuffnang..

Wednesday, May 25, 2011

Addicted...

Asslamualaikum..

This entry sebenarnya sambuangan last entry. Tak kan saya terpaksa mencerita semua perkara yang berlaku dalam 2/3 minggu dalam satu post jer. Mana cukup. Nanti korang tak kan baca nya. hehehe. (sapa lah yang baca blog ni). Ok ok . kali ni nak cerita tentang sinetron yang selalu menghatui ku. HAHA kalau dulu asyik duk fikir " Apa yang ada pada KEJORA DAN BINTANG?" Sampaikan my mum tak sanggup balik lewat kerja semata-mata nak tengok sinetron itu. Kadang-kadang tuh selalu pesan "Kita balik sebelum pukul 6 yer, mama ada date pukul 6.30" HAHA lebih kurang gituh la ayatnya. Aduhaii, yang menyedihkan lagi kaka aku yang dah anak sulung berusia 60 hari lebih tu pon tengok jugak. Time pregnant memang tak lepas. Dah keluar baby pon masih nonton. Kat hospital pon tengok jugak balik rumah samapaikan sanggup duk atas kerusi kat ruang tamu semata-mata nak nonton sinetron tuh.

Alahai kau Liyana, mengata orang nom 1. Diri sendiri pon sama jer. HEHEE. You all nak tau tak yang aku sekarang ni tengah addicted dengan CINTA MELODY. fuhhh baru ku tahu betapa nikmat nyer dapat tengok cerita tuh. Alah, first2 korang buka blog ni pon dah tahu kan? Dengar jer lagu Aishiteru tuh. tu OST untuk Cinta Melody. :)



Cerita Indon memang tak lari daripada konflik keluarga, salah faham n bla bla bla. Tapi yang penting mesti ada yang perangai hasad dengki. Hisshhh tak baik tau dengki-dengki ni. Sekali rasa dengki satu titik hitam terbentuk dalam hati kita yang boleh merosakkan keimanan kita. Advice korang ckit~ :)
Main Character sinetron ni Melody(Chelsea Olivia) & Elang (Randy Pangalila). Yang asyik berdengki tuh Hanny & Jelita (mak saudara n sepupu Melody) ishh3 dah la satu family, boleh dia jeoluos.

Anyway, OST sinetron ni yang best. Ade orang cakap. 'Aeeikk lagu indon + Japan?' Ha!!! korang tak dengar lagi tuh. Nah dengar kat blog aku. 'Aishiteru" verse INDON. LAWAN?. Tapi kan cerita ni ada la meniru anasir-anasir JEPUN ckit. Tapi tak kisah sangat la. Sebab manusia membuat sesuatu untuk keuntungan. SO, yang untung sekarang ni kebanyakannya cerita Jepun, Korea n seangkatan dengan nya. Sebab tulah pengarah dia buat ala-ala cerita Jepun sikit. Relax r. Benda kecik jer pon!.

Oklah! Nak Layan Aishiteru dulu.
hahahah, kali ke 50 kali la kowt aku mainkan lagu ni.
Maknanya sangat bermakna. :)

Bye! :)

No comments:

Post a Comment