nuffnang..

Thursday, February 24, 2011

Dream will come true..

Assalamualaikum

Ramai rakan-rakan sekolan rendah tanya. "Sue, tak gi MRSM k?" Alahai soalan, kalau saya gi dah tentu lah saya tak ada kat rumah hari ni. HAHA Kawan-kawan semua I have made up mind untuk stay kat MAHER. Bukan apa, mama & papa bagi pilih, stay MAHER or berpindah. Tapi sekarang ni mereka lebih senang saya stay. Lagi pon MAHER Best la. Kalau duk MRSM tuh tak dapat nak on9. :D Dah la hidup kat asrama macam-macam kerenah. Oleh itu, mulai hari ini MAHER akan menjadi rumah ketiga saya. Walaupun orang lain bangga dengan MRSM dan SBP tapi di hati saya hanya satu iaitu MAHER. Saya bangga menjadi student di MAHER.
tengok picture tuh nampak happy kan di MAHER

Tapi kadang-kadang tuh rasa rendah diri bila orang lain membicarakan tentang MRSM & SBP namun begitu, saya sentiasa tegaskan diri agar berbangga dengan apa yang dimiliki sekarang. Bagi saya sekolah yang kita duduki sekarang ini meruapakan perangsan untuk kita mencapai kejayaan tapi, bukannya menjajikan kejayaan kita di masa hadapan. Pencapaian kita bergantung pada diri kita sendiri. Bagaimana usaha kita begitulah pencapaian kita. Tiada siapa yang mampu mengubah masa depan kita kecuali kita. WAH! berfalsafah sikit. ;) Konklusi yang dapat dibuat, di mana pun kita berada, yang penting adalah usaha kita.

Walaupun saya ni student di sekolah harian biasa jer tapi impian tuh menggunung beb!.
Lo jangan pikir yang gue enggak punya cita-cita.. Cita-cita itu penting buat ku.

Nah!!! Ini dia impian saya. University of Queensland, Australia.


I want to be a girl who can walk proud and study there.

One day I hope I'll be a dentist with BDSc of University Queensland.

Mungkin sebab saya ni pakai braces kot ada cita-cita nak jadi dentist. HAHA. Saya berminat nak jadi doktor gigi sejak ulang alik ke klinik gigi dan terbaca tentang kerjaya dentist di library sekolah. Lagi pun dentist ni bukannyer asyik duk cabut gigi orang, dentist ni merupakan orang yang bertanggungjawab dalam kebersihan dan kebetulan struktur gigi seseorang. So. lepas ni jangan lah asyik duk cakap yang dentist ni ASYIK CABUT GIGI jer.

Sebenarnya, entry ni tak ada motif apa-apa pun. Ini semua untuk meng-update blogger. :)
HAVE A NICE DAY EVERYONE.. enjoy yourself..

Word of the day: Nothing impossible.. :)

No comments:

Post a Comment