nuffnang..

Saturday, February 26, 2011

Gyaru..




Assalamulaikum

Hai! Salam hujung minggu semua. Hari ni agak letih la. Tusyen dari pagi sampai petang. Fuh tu belum lagi SPM. Nanti SPM samapi malam kot. It' ok hard work will pay. petang tadi lepas tusyen aku saja jer layari you tube. Hajat nya memang la dah tak nak on9 memandangkan PKBS 1 dah nak dekat tapi keinginan yang tak boleh dihalang. Tiba-tiba saja aku tengok 'Gyaru makeup Toturial'. HEHE daha dapat tiru sikit cuma tak pro lagi. Takpe practice make perfect kan. HAHA. So, nanti outing lepas ni nak try la Makeup ni. EHEM outing sahaja, tusyen tak dibenarkan nanti Liyana Ariffin ini mengambil berjam-jam sekadar siap kan diri untuk ke tusyen. Kan tak pasal makan kelepek free2.
Ini lah contoh make up gyaru..
Kalau orang yang mata sepet tuh sesuai la sebab make up ni daripada Korea & Japan.



Ini pula toturial untuk anda semua. Tapi ni copy daripada youtube jer. Sebab aku ni bukan nya pandai sangat nak tunjuk demo. HAHA

Ini lah hasil daripada make up Gyaru yang aku ubah mengikut kesesuaian. errmm ok tak??
Harap-harap lepas ni lagi Ok sebab ni 1st time aku make up dengan make up yang agak striking. :D
Gyaru..



Thursday, February 24, 2011

Dream will come true..

Assalamualaikum

Ramai rakan-rakan sekolan rendah tanya. "Sue, tak gi MRSM k?" Alahai soalan, kalau saya gi dah tentu lah saya tak ada kat rumah hari ni. HAHA Kawan-kawan semua I have made up mind untuk stay kat MAHER. Bukan apa, mama & papa bagi pilih, stay MAHER or berpindah. Tapi sekarang ni mereka lebih senang saya stay. Lagi pon MAHER Best la. Kalau duk MRSM tuh tak dapat nak on9. :D Dah la hidup kat asrama macam-macam kerenah. Oleh itu, mulai hari ini MAHER akan menjadi rumah ketiga saya. Walaupun orang lain bangga dengan MRSM dan SBP tapi di hati saya hanya satu iaitu MAHER. Saya bangga menjadi student di MAHER.
tengok picture tuh nampak happy kan di MAHER

Tapi kadang-kadang tuh rasa rendah diri bila orang lain membicarakan tentang MRSM & SBP namun begitu, saya sentiasa tegaskan diri agar berbangga dengan apa yang dimiliki sekarang. Bagi saya sekolah yang kita duduki sekarang ini meruapakan perangsan untuk kita mencapai kejayaan tapi, bukannya menjajikan kejayaan kita di masa hadapan. Pencapaian kita bergantung pada diri kita sendiri. Bagaimana usaha kita begitulah pencapaian kita. Tiada siapa yang mampu mengubah masa depan kita kecuali kita. WAH! berfalsafah sikit. ;) Konklusi yang dapat dibuat, di mana pun kita berada, yang penting adalah usaha kita.

Walaupun saya ni student di sekolah harian biasa jer tapi impian tuh menggunung beb!.
Lo jangan pikir yang gue enggak punya cita-cita.. Cita-cita itu penting buat ku.

Nah!!! Ini dia impian saya. University of Queensland, Australia.


I want to be a girl who can walk proud and study there.

One day I hope I'll be a dentist with BDSc of University Queensland.

Mungkin sebab saya ni pakai braces kot ada cita-cita nak jadi dentist. HAHA. Saya berminat nak jadi doktor gigi sejak ulang alik ke klinik gigi dan terbaca tentang kerjaya dentist di library sekolah. Lagi pun dentist ni bukannyer asyik duk cabut gigi orang, dentist ni merupakan orang yang bertanggungjawab dalam kebersihan dan kebetulan struktur gigi seseorang. So. lepas ni jangan lah asyik duk cakap yang dentist ni ASYIK CABUT GIGI jer.

Sebenarnya, entry ni tak ada motif apa-apa pun. Ini semua untuk meng-update blogger. :)
HAVE A NICE DAY EVERYONE.. enjoy yourself..

Word of the day: Nothing impossible.. :)

Sunday, February 6, 2011

Tak ada keje di Malam hari..

Assalamualaikum..

Esok pelajar sesi 2011 tingkatan 4 akan daftar di MRSM yang ditawarkan masing-masing. Bagi saya yang tak dapat ni. Hanya dapat berdoa untuk rakan-rakan yang di perantauan tuh selamat dan berjaya di sana. Bagi saya berada di mana sekalipun kalau kita rajin dan terus berusaha, usaha itu pasti di balas dengan kejayaan di masa depan. So, bagi mereka yang tak berjaya tu jangan lah kecewa sangat. Kalau ada rezeki tak ke mana. Tapi yang anehnya, saya dan IQA ISMAIL @ DATIN IQA ini ada pelik sikit la. HAHA.. Yer la nak buat macam mana dah dalam G.G tu kami berdua jer yang mohon tup.tup. dua2 tak dapat. Apa lagi kemi agak mengila malam ni.Mungkin pic agak kecil boleh besarkan untuk dilihat & dibaca

Tengoklah macam syokk sendiri gtuh... HAHA.. Yang syok sendiri tuh Liyana Ariffin la sebab dia memang tak boleh kowt. Iqa Ismail tuh insyAlllah dapat e-rayuan. ;).

Apa-apa pun. MAHER 'THE BEST'.. :)