nuffnang..

Monday, January 31, 2011

Di waktu lapang...

Assalamualaikum...

WAH!! Dah lama tak ber-blogging. Dah lupa ayat untuk blog. HUHU.. Entry ni just nak cerita and share dengan korang semua pasal looklet.com. Saya dapat tahu pasal ni pon daripada cik Lolly Fatanah!.. Best la bila dapat pakaikan baju2 yang branded kat model. Walaupun tak dapat memilikinya tapi melihatnya sahaja dah rasa happy!. Hari ni saya saja-saja jer buka looklet.com setelah hampir 1 bulan tak buka. So, dah alang2 buka tuh memang tak mampu nak tahan kehendak untuk memakaikan pakaian tuh.

Ini dia design tuh hari ni. Actually, saya suka kan dress tuh. Rasa nak pakai jer. Tapi apa kan daya tak semua yang diingikan akan diperolehi. Tak semua yang diharapkan akan diterima. Tengoklah model ni walaupun warna tuh agak pucat & tak menonjol sangat tapi bila di pakai cantik la!. Pakaikan apa-apa sahaja tetap canik jelita.

Saya suka mata model ni!.. Dengki la. hehe. oopps tak baik berdengki. Tapi seyesly saya dah terjatuh hati dengan matanya. :) so kalau korang nak tengok jemana tuh ade kat tepi sebelah kiri. Kakalu yang mampu beli la yer. Kalau tak nak tolong beli untuk saya hehe.'just kidding' kalau nak belanja pon kira ok !..

Setakat ini sahaja. lepas2 ni nak update lagi pasal lokklet.com.. hehe dah jadi part time job nih. Mana lah tau 1 hari nanti bole jadi dentist and designer. ;P..

Sunday, January 16, 2011

Penguins.. Penguins.. Penguins..

Assalamualaikum

WAH!! Sekarang ni saya ada satu hobby yang unmature. HAHA Cuba teka?. For sure bukan mengumpul barbie doll, sebab itu adalah hobi yang paling saya anti. :)).. Dah2 kesian kawan2 semua kena mengeluarkan idea2 untuk jawab teka-teki ni. Maih nak bagi hint sikit ( ada kaitan dengan tajuk entry ). Nah! dah dapat teka kan?.. Yer! Saya sekarang ni addicted dengan cartoon 'Penguins in Madagascar'.
Hehe.. Kalau dah stress wat Homework tuh Jom la layan P.O.M .. Orang kata stress tuh perlu di handle dengan baik kalau tak jadi penyakit ke diri sendri. Sudah hafal periodic table utk chemistry tuh, memang stress tak terkata, so saya mencari la sesuatu yang menarik. Yey! mulai hari ni P.O.M ni akan menjadi ubat kepasa stress. Kepada kawan2 kat luar sana tuh, saya cadangkan buatlah keje dengan happy dan bila stress menjelma tuh pandai2 la buat aktiviti yang menggenbirakan diri anda. ;)


Ada cerita nak kongsi ni. Time tengok P.O.M tuh saya terjatuh cinta dengan salah satu penguin. Kalau tak silap nama dia RICO. hehe nampak cool jer penguin ni. Dah la kelakar. Kalau lah ada manusia yang bersikap seperti dia mesti saya dah crush. Ceyhh haha. xde la just kidding. Mana boleh samakan manusia dengan cartoon. Love you Rico.. hehe..


Akibat terlalu addicted kan. Saya sempat capture pic denga umbrellas ecah. Umbrella ni menarik perhatian saya sebab warnanya yang menarik dan ada gambap penguin . HEHE. suka.suka.. 'Ecah, nak satu payung yang sama boleh?' hehe..

P/S : jangan terlalu addicted haha.. (pesanan utk diri sendri).. ;)

Monday, January 10, 2011

Happy Birthday!! ;)

Assalamualaikum..
Hye semua!. dah lama tak berblogging. Sejak musim persekolahan dah mula memang tak sempat nak layan blog and FB, redha jer la. Entry ni nak wish 'HAPPY BIRTHDAY' kat sorang kanak-kanak. :)HAHA.. "kanak-kanak k"
HaPPy BiRtHdaY!!.. Syafiq Shueb..
Moga-moga dipanjangkan umur dan hidup aman sentosa selalu. :D
Walaupun sambutan kurang meriah tapi itu semua tulus dan ikhlas daripada kami.

Hadiah daripada brutal cat n pingu tuh tak seberapa. HAHA
Actually, kita orang tak tahu nak bagi apa dan tiba-tiba terlihat sesuatu yg berwajah seperti kamu.

One more, banyak lagi gambar yang 'semak2' tapi aku mampu pilih gambar tu jer.
Supaya di hari tua ni kau dapat hayati gambar bersama kembar. HEHE..

HAPPY BIRTHDAY!!

Sunday, January 2, 2011

Shawl baru.. ;)

Assalamualaikum

Petang tadi jalan-jalan di Mydin Hypermarket. Entah mengapa boleh sampai. Tadi mama ajak teman dia pergi bank RHB dekat depam USM, Kubang Kerian. Then alang-alang dah sampai kat bandar satelit Kubang Kerian tuh. Apa lagi cari parking then jumpa depan dengan MYdin. Apa lagi serbu la masuk. Masuk2 tuh terus naik tingkat 2.

Wah!. Memang murah giler. Shawl semua nya harga bawah RM 10.00. Cantik pulak tuh. Sampaikan saya rabun mata dibuatnya. Inner tudung pon ada yang macam-macam jenis. Rasa macam nak beli semua. Tapi apakan daya. Hidup ni tak boleh boros. So saya beli sehelai shawl & sebentuk kerongsang.



Ini dia. Mungkin tak jelas sangat kot. HAHA. shawl tuh sebenarnya yang jenis pelangi punyer tapi warna gabuangan lebih kepada biru, sebab tu la nampak biru jer. Kerongsang tu design butterfly n berlian.

Ini dia shawl nyer. Harga RM 7.90 jer
Kain pon tak lah nipis sangat n saiz tak kecik tak besar. Standard la.

Ini pula kerongsang tuh. Harga RM 5.90
Ok kan? Tapi kat sana ada pelbagai pilihan dan harga.

Ok kan? ke nampak weird. ermm
rasanya ok la kowt. Just pakai shawl tuh macam biasa-biasa saja.

Ini pula Kerongsang tuh. Tak la besar sangat so, tak memberi bebanan kalau nak pakai tuh.

Konklusinya, hari ni dah mula rasa bahang nak mulakan sekolah sesi 2011. Shopping dah puas walaupun tak dapat sertai Y.E.S tapi dah cukup shopping kecik-kecillan. ;)

YE!!! Esok sekolah..

Assalamualaikum

Nampaknya waktu untuk honeymoon dah tamat! So, mulai esok sudah pasti kehidupan saya dah berubah :(.. No more FB for 24 hours, no more korean drama and the most important dah tak boleh bangun lewat! :'( sob, sob.. Kenapa sekolah tak mula pukul 10 pagi yer? Cik Liyana oooii kalau sekolah mula pukul 10 pagi u akan pulang pukul 6 petang la. Alahai. Tak mengapa hari minggu bole jer cover balik. HAHA..


Yang penting saya mulakan gaya baik untuk tahun 2011. FuuYYoo!! baik gitu. HAHA..
Nasib baik esk berpakaian kemeja. Lusa pakaian Ko. so hari rabu la baru jadi warak sikit. Sikit jer ok! Lagi pun hari Rabu, ada bacaan Yassin. Sesuai la tuh dengan situasi. HAHA.. :))
Sesiapa yang nak gelakkan dipersilakan, sebab saya pon dah puas gelakkan diri sendiri HAHA.. Tapi ok la tuh asalkan tak melanggar peraturan sekolah. Ow Yeah!

Ok lah setakat ni saja entry ni. Lepas ni nak buat satu lagi entry oww yeah! :))..Bubye semua..Dah2 la gelak tu..:))...

Saturday, January 1, 2011

I'm in 2011...

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Harap-harap semua dalam sihat sejahtera dan ceria-ceria selalu. Ceewah..sekali dengar macam ayat DJ Radio. Sah2 ciplak. HEHE. :D.. Apa-apa pun saya mengharapakan rakan-rakan semua sihat di samping orang tersayang. WAH! Anda sedar tak? Hari ni dah 1 Januari 2011!..wOw!!.. Sepantas ini waktu berjalan. Rasanya baru jer celebrate birthday yang ke 15. Kini nak menghitung bulan untuk yang ke 16. Aduhai!. Dah rasa macam tua sikit ni. Sikit jer. Tapi yang tua tuh usia, jiwa tetap muda. :)

Termenung memikirkan nasib tahun 2011. Macam-macam azam malam ni. Harap-harap berjaya.! Azam tu biarlah rahsia yer. HEHE.. Hidup mesti ada yang private n tak private.. :D
HArapan untuk tahun ni. Semoga hidup diberkati Allah, sentiasa riang gembira bersama keluarga dan teman-teman. Ingin memulakan hidup baru dengan sikap yang lebih matang. Ow Yeah! Walaupun nampak macam matang tapi perangai ni tak matang :(. Sedih la.. Tapi prinsip kekal always smile. :)..

2011 ini ku mulakan dengan gaya baru. Iaitu minat membaca majalah Dara.com! :)


Entah tiba-tiba tadi berkenan, dengan majalah ni so beli je lah.

Lagipun macam-macam topik ada dalam majalah ni, yang paling diminati ialah
Gaya memakai shawl. Dapat ubah & cuba yang baru.. ow yeah ;)



2011 akan ku jelajahi. Pasti pahit dan manis akan dilalui.
Sama-sama lah kita jelajah dengan sabar dan tenang. Moga-moga segala zama dapat dicapai.